Cooperare MEN, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului „Elie Wiesel” România și Muzeul Memorial al Holocaustului din SUA

Date:

Share post:

Apreciez că s-au înregistrat progrese semnificative în colaborarea noastră, prin programele educaționale dezvoltate și prin programele de instruire a cadrelor didactice urmărindu-se inclusiv o înțelegere mai profundă a istoriei și a Holocaustului. Educația este esențială în acest proces, deoarece împiedică apariția manifestărilor xenofobe, antisemite sau violente”, a spus ministrul Ecaterina Andronescu în cadrul ceremoniei de semnare a Protocolului de cooperare între Ministerul Educației Naționale din România, Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” și Muzeul Memorial al Holocaustului din Statele Unite ale Americii.

Evenimentul a avut loc în ziua de 15 martie 2019, la sediul Ministerului Educației, în prezența reprezentanților celorlalte două instituții semnatare, Alexandru Florian și Radu Ioanid, a noului ambasador al Statului Israel la București, David Saranga, și a reprezentanților Ambasadei SUA în România, se arată într-un anunț informativ pentru publicul larg. Obiectul protocolului îl reprezintă stabilirea și implementarea activităților educaționale dedicate istoriei și înțelegerii Holocaustului.

În acest context, ministrul român al educației, Ecaterina Andronescu, și-a manifestat recunoașterea pentru sprijinul pe care Institutul „Elie Wiesel” și Muzeul Holocaustului de la Washington îl acordă Ministerului Educației Naționale, în demersurile acestuia de a promova studiul Holocaustului în școlile și universitățile din România.

Foto: Pixabay

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară. Acesta este subiectul motivațional pentru acest weekend.

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile. Despre ce este vorba mai exact în articolul care urmează azi, la Infoanunț.

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează.