Șofer, contabil și inginer sunt cele mai căutate joburi din România

Date:

Share post:

Românii au accelerat căutările de joburi în luna februarie, volumul de aplicări pentru un nou job crescând cu 15% comparativ cu luna ianuarie și cu 18% față de nivelul din aceeași perioadă a anului trecut.

Cele mai căutate joburi din luna februarie continuă să fie în domenii precum transport, cu peste 23.000 de căutări, dar în scădere față de luna anterioară cu 60%, financiar contabil, cu peste 25.000 de căutări, la același nivel cu luna ianuarie, și inginerie, cu peste 16.000 de căutări, în ușoară scădere față de luna ianuarie. Interesul crescut din partea candidaților pentru joburi în aceste domenii confirmă faptul că oferta locurilor de muncă este insuficientă.

Domenii precum vânzări, resurse umane sau marketing au fost și ele la mare căutare în luna februarie, cu un volum total de căutări de peste 30.000.

Companiile din energie, tutun și tehnologie au atras cei mai mulți candidați

În luna februarie a acestui an, primele zece companii care au primit cele mai multe aplicări la joburile postate au fost ENEL (2.346 de aplicări), JT International (2.337 de aplicări), Oracle România (2.160 de aplicări), Kaufland România (2.012 de aplicări), Alpha Bank (1.669 de aplicări), Deichmann (1.667 de aplicări), Rompetrol (1.667 de aplicări), Banca Transilvania (1.638 de aplicări), Pepco Retail (1.557 de aplicări) și British American Tobacco (1.537 de aplicări).

Cei mai mulți dintre acești angajatori preferați au înregistrat și candidaturi spontane, direct pe pagina lor de profil de pe BestJobs.eu, din partea candidaților care și-ar dori să lucreze în cadrul companiei, chiar dacă la momentul aplicării o poziție potrivită profilului acestora nu era deschisă.

Companiile cu cel mai bun brand de angajator în luna februarie au fost: Oracle, cu 155 de aplicări spontane, Nestle, cu 144 de aplicări spontane, British American Tobacco, cu 124 de aplicări spontane, OMV și JT International, cu câte 116 de aplicări spontane fiecare, Coca-Cola HBC Romania și Unilever South Central Europe, cu câte 112 aplicări spontane fiecare,  Alka Trading, cu 103 aplicări spontane, Kaufland România, cu 102 aplicări spontane, și Sodexo, cu 101 aplicări spontane.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com

spot_img

Articole asemănătoare

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.