21 milioane de euro vor fi investite în supravegherea siguranței rutiere

Date:

Share post:

Camerele de monitorizare a traficului rutier vor trece în gestiunea unui partener privat. Guvernul de la Chișinău a aprobat cerințele privind selectarea acestuia, precum și condițiile parteneriatului public-privat care prevede crearea Sistemului automatizat de supraveghere a siguranței publice și rutiere.

Astfel, partenerul privat își va asuma cheltuielile pentru exploatarea și întreținerea tehnică a sistemului și va face investiții în acest scop, în valoare de aproximativ 21 milioane de lei.  Perioada optimă de recuperare a banilor de către partenerul privat este de 25 de ani. Recuperarea se va efectua din contul aplicării amenzilor pentru încălcările înregistrate de noul sistem, iar după finalizarea contractului, sistemul va fi transmis în stare bună partenerului public.

Crearea Sistemului presupune instalarea camerelor de monitorizare și supraveghere video în locurile de interes public, înregistrarea automată a încălcărilor regulilor de circulație rutieră pe drumurile Republicii Moldova, ceea ce va permite evaluarea în timp real a situației în oraș și pe traseele naționale și reducerea numărului accidentelor rutiere prin disciplinarea participanților la trafic.  Numărul, funcționalitatea și cantitatea exactă a unităților de monitorizare, precum și necesitățile de amenajare a teritoriului urban urmează a fi determinate la etapă de proiectare.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com

 

spot_img

Articole asemănătoare

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.