BPDS „Fulger” – de 27 de ani la straja securității naționale

Date:

Share post:

Cu prilejul aniversării, angajaţii Brigăzii au fost menţionaţi cu Diplome de onoare și distincţii, dar și grade speciale. La rândul lor, veteranii au primit diplome și mulțumiri din partea conducerii MAI, a colegilor și actualilor angajați.

La eveniment au participat: ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, comandantul BPDS ”Fulger”, Vasile Ivas, conducători din cadrul IGP şi MAI, foşti comandanţi ai Brigăzii, veterani şi alți oaspeţi.

Solemnitatea a debutat cu depunerea de către oaspeții de onoare a jerbelor de flori la Complexul Memorial al Brigăzii şi Panoul Eroilor căzuţi la datorie, urmată de intonarea imnului de stat și introducerea drapelului de luptă.

La rândul său, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan a subliniat importanța Brigăzii în cadrul MAI, dar și despre evoluția care s-a produs din momentul fondării.

„Timp de 27 ani Brigada Fulger, la fel ca Republica Moldova și-a construit identitatea și a reușit să devină în timp o unitate importantă a Ministerului, dar și pentru societate, gata de a reacționa în situații complicate”, a spus ministrul în discursul său.

Cu prilejul aniversării, angajaţii Brigăzii au fost menţionaţi cu Diplome de onoare și distincţii, dar și grade speciale. La rândul lor, veteranii au primit diplome și mulțumiri din partea conducerii MAI, a colegilor și actualilor angajați.

Brigada de poliţie cu destinaţie specială “Fulger” a fost formată la 05 decembrie 1991 prin Hotărâre de Guvern, în anul 1992 prin Decret Prezidențial i-a fost acordat Drapelul de Luptă, iar pentru rezultate înalte în activitate, la aniversarea de 20 de ani a fost decorată cu Ordinul „Ştefan cel Mare” – distincţia supremă de stat acordată militarilor.

Ion Panfil

Foto: MAI

spot_img

Articole asemănătoare

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.