Investiție românească în Republica Moldova

Date:

Share post:

În urma unei investiții de 35 milioane de lei, realizate de grupul din România „Ostazar”, au fost create, în Dondușeni- Republica Moldova, 1.200 de locuri de muncă la fabrica de textile „Molltex Grup”.

Unitatea de producție a fost construită în doar 5 luni, iar începând cu 1 iulie curent aici activează 127 de angajați. În același timp, fabrica are o capacitate de 750 de locuri de muncă cu posibilitatea de extindere până la 1.200. Articolele textile confecționate de muncitori sunt exportate în România și în Uniunea Europeană.

„Oztasar” SRL, înființată  în România, în anul 2000, este astăzi în topul companiilor de profil, incluzând patru fabrici în județele Prahova și Dâmbovița și un centru de design și logistică cu sediul în Marea Britanie. În ultimii ani, compania ocupă primul loc în România după volumul de exporturi.

În prezent, compania planifică extinderea afacerilor din Republica Moldova în nordul țării. În acest moment, mai există o fabrică „Molltex Grup” și în Bălți, deschisă anul acesta, în mai.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova
spot_img

Articole asemănătoare

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024. Acesta este subiectul pe care îl redăm în cele ce urmează.

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară. Acesta este subiectul motivațional pentru acest weekend.

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile. Despre ce este vorba mai exact în articolul care urmează azi, la Infoanunț.

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.