Aplicație online prin care moldovenii vor afla strarea drumurilor

Date:

Share post:

Moldovenii vor fi informați despre starea drumurilor pe timp de iarnă în regim online.  În acest sens, urmează a fi lansată o aplicație online prin care cetățenii vor fi informați despre condițiile de circulație pe drumurile naționale, dar și vor putea vedea cine din administrația publică locală sau centrală este responsabil pentru fiecare regiune.

În același timp, va rămâne activ 24/24 Centrul de monitorizare, care în acest an șia început activitatea la data de 17 noiembrie. De aici vor fi gestionate lucrările de deszăpezire, dar și activitatea serviciilor specializate. Pentru a asigura o mai bună monitorizare a utilajelor rutiere antrenate în curățarea drumurilor, prim-ministrul a propus dotarea tuturor unităților cu sisteme de monitorizare prin satelit (GPS).

De asemenea, în scopul îmbunătățirii condițiilor de circulație, urmează a fi aplicat Ghidul privind întreținerea drumurilor publice pe timp de iarnă. Acesta prevede modalitatea de interacțiune dintre instituțiile responsabile și autoritățile publice în cazul anunțării codurilor meteorologice.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com
spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști

Iată ce vor primi peste 10 mii de pensionari ieșeni cu ocazia Sărbătorilor de Paști. Aceasta este tema subiectului de azi, la Infoanunț

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. Foto

Cine a participat la Târgul de cariere organizat de Centrul de Excelență în Economie și Finanțe și Ministerul Educației și Cercetării. 

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea

Invitație lansare de carte, o analiză fascinantă. Autor dr. Ligia Cristea. Unde și când va avea loc acest eveniment, în cele ce urmează.

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Galerie foto inclusiv traseu și premii

Numărătoarea inversă a început: 3 zile până la Semimaraton Iași 2024. Acesta este subiectul articolul de azi, la Infoanunț.