Târgul de Crăciun de la Chișinău

Date:

Share post:

Și în acest an Crăciunul va fi sărbătorit acasă, în stil european, la Târgul de Crăciun organizat de Guvern. În perioada 15 decembrie – 15 ianuarie, locuitorii țării se vor bucura de un amplu program artistic și de mai multe evenimente organizate pentru al doilea an consecutiv, la Chișinău. Cabinetul de miniștri a aprobat săptămâna trecută Regulamentul de funcționare a Târgului de Crăciun.

Pavel Filip a menționat că anul precedent, prin organizarea Târgului de Crăciun, Chișinăul a fost adus în rândul capitalelor europene, iar de atmosfera creată s-au bucurat toți cetățenii, inclusiv peste 5.000 de copii care au avut acces gratuit la distracții. „Vestea bună e că anul acesta Târgul de Crăciun revine. Eu cred că dincolo de toate problemele cu care ne confruntăm încă în Republica Moldova și efortul pe care îl depunem pentru soluționarea acestora, trebuie să ne învățăm și să ne odihnim ca în Europa. Am toată certitudinea că organizatorii ne vor oferi și anul acesta clipe frumoase”, a spus primministrul.

Ca și anul trecut, mii de copii din centre de plasament, din familii socialvulnerabile, dar și din stânga Nistrului, vor avea posibilitatea să viziteze Târgul de Crăciun cu suportul Guvernului.

Pentru organizarea Târgului de Crăciun au fost alocate 8 milioane de lei. Târgul se va desfășura pe strada 31 august, în perimetrul străzilor Bănulescu-Bodoni și Pușkin. Anul trecut, pentru prima dată, la inițiativa premierului Pavel Filip, Chișinăul s-a aliniat marilor orașe europene care organizează de sărbători târguri. Târgul de Crăciun a înregistrat peste 1 milion de vizite (intrări), iar 5.369 de copii defavorizați social au vizitat Târgul cu sprijinul Guvernului.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com
spot_img

Articole asemănătoare

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024. Acesta este subiectul pe care îl redăm în cele ce urmează.

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară. Acesta este subiectul motivațional pentru acest weekend.

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile. Despre ce este vorba mai exact în articolul care urmează azi, la Infoanunț.

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.