Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 a ajuns la final

Date:

Share post:

Prin cele 140 de proiecte finanțate prin Programul Operațional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013, pentru care s-au făcut plăți de aproximativ 107 milioane de euro (fonduri europene), s-a investit în infrastructura de transport din zonele de frontieră, în rețelele de energie, în gestionarea resurselor de apă și a deșeurilor și în pregătirea pentru situații de urgență.

De asemenea, au fost finanțate proiecte care au vizat cooperarea între universități, institute de cercetare și autorități locale sau afaceri, instruiri în scopul reconversiei profesionale, dezvoltarea de soluții pentru modernizarea agriculturii.

O parte dintre proiectele majore de investiții finanțate prin programul trilateral va continua cu finanțare europeană asigurată de noile programe bilaterale, România-Ucraina și România-Republica Moldova, aferente perioadei 2014-2020.

Programul Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 a fost finanţat de Uniunea Europeană, prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi Parteneriat, şi cofinanţat de statele participante în program. Contribuția Uniunii Europene la program a fost de 126,72 de milioane de euro.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com
spot_img

Articole asemănătoare

Restricții de trafic duminică 21 aprilie pe traseul Semimaraton Iași 2024 „Aleargă cu inima!” la cel mai mare eveniment de mișcare în aer liber

Restricții de trafic duminică 21 aprilie pe traseul Semimaraton Iași 2024. „Aleargă cu inima!” la cel mai mare eveniment de mișcare în aer liber.

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Foto

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Imaginile vorbesc de la sine și le vedem în articolul de azi.

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? Câteva idei … Foto

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? La această întrebare vom răspunde cu câteva sugestii de cadouri potrivite pentru fiecare dintre noi, mari și mici.

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când?

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când? La aceste trei întrebări răspundem în cele ce urmează.