Două drumuri naționale din R. Moldova vor fi reabilitate cu sprijinul Chinei

Date:

Share post:

Două drumuri naționale vor fi reabilitate cu sprijinul Băncii Industriale și Comerciale din China (ICBC). Guvernul de la Chișinău a aprobat hotărârea cu privire la inițierea negocierilor asupra рrоiесtеlоr Acordurilor de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și ICBC.

Urmare a semnării Acordurilor va fi reabilitat drumul național M5 care cuprinde sectorul Criva – Bălți și reconstruit drumul R13 – Bălți – Florești – R14.

Reabilitarea drumurilor menționate este о continuitate а Proiectului de susținere а Programului în Sectorul Drumurilоr implementat cu suportul Instituțiilor Financiare Internaționale.  Proiectul are drept scop susținerea Republicii Moldova în reabilitarea rețelei de drumuri naționale, pentru facilitarea transportului rutier,  sporirea siguranței și a capacității de gestionare a rețelei rutiere.

Suma estimativă а împrumutului constituie 228 milioane de euro.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la … Galerie foto

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la ... Pentru a afla unde și mai multe amănunte despre acest minunat eveniment, citim informațiile în cele ce urmează.

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Fotografii fascinante

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Muzeul Fotbalului vă invită să petreceți sărbătorile într-un mod unic.

Care sunt cele mai relevante aspecte privind starea actuală a învățământului superior românesc. Foto

Care sunt cele mai relevante aspecte privind starea actuală a învățământului superior românesc. Despre aceasta vorbim pe larg în cele ce urmează.

Nou în Palas Campus. Noutatea o vedem în imaginile fascinante, azi, la Infoanunț

Nou în Palas Campus Iași. Noutatea o vedem în imaginile fascinante, azi, la Infoanunț. Pentru a afla în ce constă această noutate, citim articolul care urmează.