91 de elevi ai CESF au depus Jurământul de credință

Date:

Share post:

La 12 octombrie a.c., 91 de elevi, înmatriculați în primul an de studii la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei (CESF), au depus jurământul de credință Patriei Republica Moldova. Ceremonia a avut loc în Piața independenței din Ungheni.

Anul acesta, 58 de băieți și 33 de fete au ales să facă parte din marea familie a Poliției de Frontieră, fiind admiși pentru următorii doi ani de studii la CESF.

Prezent la ceremonie șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, i-a felicitat pe tineri și le-a dorit multe succese și responsabilitate față de noile angajamente în anii de studenție.

”A dori să devii polițist de frontieră este o decizie capabilă să îmbine mai multe caractere intransigente. Cu certitudine nu-i ușor, dar vă asigur că este un serviciu aparte și dinamic, deoarece activitatea la frontieră necesită abnegație, condescendență, vigilență, dar impune și riscuri. Cu acest prilej vă doresc voință, seriozitate la studii, să tindeți spre o carieră deosebită în Poliția de Frontieră, iar profesionalismul, patriotismul și abordările moderne pentru o frontieră sigură să fie principiile spre care să aspire fiecare dintre voi. ” a spus în mesajul de felicitare Fredolin Lecari.

Cuvinte de susținere și recunoștință au fost adresate și din partea reprezentanților administrației publice locale, alături de cadre didactice, părinți și fețe bisericești.

Ceremonialul a succedat cu un defileu în mod solemn al viitorilor polițiști de frontieră pe notele Fanfarei Poliției de Frontieră, ulterior fiind realizate fotografii de grup și individuale pentru o amintire pe viață, cât și s-a purtat discuții cu părinții, prietenii veniți din toate colțurile țării pentru a susține tinerii.

În același context, ca semn de recunoștință, au fost oferite insigne mai multor veterani și pensionari ai instituției de frontieră, care au lucrat în regiunea de vest a graniței Republicii Moldova.

Foto: Poliția de Frontieră

 

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.