Pentru ca procedurile de achiziții publice prin platforma online MTender să fie mai simple și mai eficiente, Guvernul a aprobat trei Regulamente. Primul – Regulamentul privind modul de ținere a Registrului de stat al achizițiilor publice stabilește atribuțiile și sarcinile participanților la sistem și modul de desfășurare a tuturor proceselor de achiziții. Totodată, se oferă posibilitatea de interacțiune cu alte sisteme informaționale de stat: Registrul de stat al populației, Registrul de stat al unităților de drept și Sistemele informaționale ale Serviciului Fiscal de Stat.

Regulamentul privind acreditarea platformelor electronice de achiziții în cadrul platformei electronice MTender stabilește drepturile și obligațiile participanților la acreditarea platformelor electronice de achiziții.

Al treilea document -Regulamentul privind achiziția bunurilor și serviciilor prin cererea ofertelor de prețuri,  vine să simplifice procesul de depunere, examinare și evaluare a ofertelor prin stabilirea unor instrumente electronice. Acesta prevede desfășurarea procedurilor de achiziții exclusiv prin utilizarea platformei MTender. Astfel, este asigurată concurența, transparența, dar și utilizarea eficientă a banilor publici.

Prin utilizarea Sistemului Informațional Automatizat „Registrul de stat al achizițiilor publice – MTender”, statul economisește până la 30% din cheltuielile pentru logistică. Totodată, crește numărul de oferte propuse de agenții economici, iar procedurile de achiziții publice devin mai rapide.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here