Parlamentul Republicii Moldova găzduiește sesiunea Adunării Parlamentare GUAM

Date:

Share post:

Parlamentul Republicii Moldova găzduiește cea de-a 11-a sesiune a Adunării Parlamentare GUAM. Reuniunea va avea loc în perioada 27 – 28 septembrie curent.

La lucrările sesiunii vor participa delegații parlamentare din Georgia, Ucraina, Azerbaidjan, Republica Moldova, precum și reprezentanți ai Organizației pentru Democrație și Dezvoltare Economică (ODDE-GUAM) și ai Adunării Baltice.

Republica Moldova deține Preşedinţia Organizaţiei pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică GUAM pe parcursul anului curent. Printre priorităţile președinției în exercițiu se regăsesc acțiuni de intensificare a interacţiunilor sectoriale în domeniile economie, transport, energie, securitate energetică, turism, afaceri interne, valorificarea oportunităților şi a schimbului de informaţii în domeniile educaţiei, ştiinţei, cercetării şi inovaţiilor, atragerea investițiilor, consolidarea dialogului politic între țări, precum și extinderea cooperării internaţionale.

Organizaţia pentru Democraţie şi Dezvoltare Economică a fost înfiinţată prin semnarea, la 23 mai 2006, în cadrul primului Summit al șefilor de stat GUAM de la Kiev, a Statutului (Cartei) acesteia. Până atunci, exista un For Consultativ, fondat în 1997, la Strasbourg, de către Preşedinţii Georgiei, Ucrainei, Azerbaidjanului şi Republicii Moldova.

GUAM are drept scop dezvoltarea cooperării între state prin consolidarea stabilității și securității comune în spațiul european.

Autor: Sofia Filip
Foto:Parlamentul Republicii Moldova
spot_img

Articole asemănătoare

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.