Merele din Republica Moldova ajung în India, iar prunele în Canada

Date:

Share post:

Merele din Republica Moldova vor fi exportate pe una dintre cele mai mari piețe din lume – cea a Indiei. Partea indiană a stabilit cerințele fitosanitare de import, iar în timpul apropiat urmează a fi identificat exportatorul din Republica Moldova și importatorul din India, pentru a organiza exportul primului lot – probă.

De asemenea, în curând, merele din Republica Moldova vor fi exportate și în Israel. Primul lot – probă de 100 de kg va fi livrat pentru efectuarea controalelor de rigoare. Totodată, începând cu 1 octombrie curent prunele prosperate din Republica Moldova vor fi exportate în Canada.

Fructele și legumele proaspete din Republica Moldova sunt livrate anual în circa 80 de țări – spre exemplu strugurii moldovenești sunt exportați în 20 de state ale lumii, iar prunele – în 16 state. Cele mai multe produse moldovenești ajung, în prezent, pe piața Uniunii Europene, cu creșteri mari pe piețele din Germania, Italia, Portugalia, țările Baltice, Cehia, Bosnia și Herțegovina și România.

Pentru accederea produselor moldovenești și pe piețele din alte regiuni ale lumii, continuă dialogul cu mai multe state cu potențial pentru producătorii din Republica Moldova. Astfel, se examinează posibilitatea de a exporta produse autohtone în Vietnam, Egipt, Quatar, Bangladesh și Indonezia.

Autor: Sofia Filip
Foto: Pixabay.com

 

spot_img

Articole asemănătoare

Cum ar fi să trăim o stare de bine permanentă ? O soluție …

Cum ar fi să trăim o stare de bine permanentă ? O soluție ... Sunteți invitați sâmbăta 27 APRILIE...

Una dintre cele mai importante competiții de bridge din Europa are loc la … Foto

Una dintre cele mai importante competitii de bridge din Europa are loc la .... Pentru a afla unde citim în continuare informațiile de azi, la Infoanunț. 

Noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul …

Noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul ... Pentru a afla mai multe amănunte în acest sens, citim articolul care urmează.

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în textul pe care îl redăm în continuare la Infoanunț.