Patronatele din România propun trecerea la salariul minim pe oră

Date:

Share post:

Patronatul Naţional Român propune Guvernului trecerea la salariul minim pe oră, pentru toţi angajaţii, pauză de masă obligatorie de o oră şi posibilitatea ca angajatorii să poată plăti salariaţilor o primă de până la 500 de lei fără a fi impozitată.

Propunerea a fost făcută la Conferinţa Naţională a PNR cu tema “România economică şi socială în 2030 – Rolul patronatelor, măsuri şi soluţii”.

Urmare a discuţiilor şi analizelor, din cadrul conferinţei naţionale, Patronatul Naţional Român propune Guvernului României următoarele soluţii: trecerea la salariul minim pe oră împreună cu normarea muncii, atât la salariaţii din sectorul bugetar cât şi la salariaţii din sectorul privat; pauza de masă obligatorie cu durata de 1 oră pentru toţi salariaţii din România; acordarea pentru o perioadă de 2 ani a posibilităţii ca angajatorii să poată să plătească salariaţilor o primă de până la 500 lei fără a fi impozitată. De asemenea, propune patronatelor din România şi sindicatelor reprezentative la nivel naţional şi partidelor parlamentare un proiect de ţară ca în 2030 – România să devină a 5-a putere economică şi socială a Europei“, se menţionează în comunicat.

Autor: Victoria Preda
Foto: Pixabay.com
spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Foto

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Imaginile vorbesc de la sine și le vedem în articolul de azi.

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? Câteva idei … Foto

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? La această întrebare vom răspunde cu câteva sugestii de cadouri potrivite pentru fiecare dintre noi, mari și mici.

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când?

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când? La aceste trei întrebări răspundem în cele ce urmează.

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la …

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la ... Pentru a afla răspunsul la întrebare, citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.