Situația săptămânală pe linia combaterii șederii ilegale a străinilor

Date:

Share post:

În perioada 06 – 12 august curent, în scopul asigurării controlului legalității șederii străinilor pe teritoriul Republicii Moldova, ofițerii Biroului migrație și azil au realizat mai multe activități, fiind documentate 43 de cazuri:

  • 22 străini din Federația Rusă, Ucraina, Turcia, România, Italia, Suedia, Ungaria, Tadjikistan și Uzbekistan au fost cercetați contravențional pentru încălcarea regulilor de ședere în Republica Moldova, iar 8 străini din Tadjikistan și Ucraina – pentru încălcarea regulilor de plasare în câmpul muncii;
  • în privința a 4 străini din Ucraina, Federația Rusă și Lituania au fost emise decizii de returnare, fiind obligați să părăsească teritoriul țării;
  • au fost emise 4 decizii de revocare a dreptului de ședere pe teritoriul țării în privința străinilor din Lituania, Iordania și România pentru faptul că nu mai întrunesc condițiile de prelungire a dreptului de ședere, ori nu mai respectă scopul pentru care le-a fost acordat acest drept.

Totodată, 4 străini din Ucraina și Federația Rusă au primit interdicții de intrare în Republica Moldova, iar 1 străin din Cehia a fost îndepărtat sub escortă de pe teritoriul țării.

Sesizează o ședere ilegală a străinilor pe teritoriul țării la numerele de telefon:

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în celel ce urmează.

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.