Tabăra de astronomie „Să cunoaştem cerul!”

Date:

Share post:

Observatorul Astronomic şi Astroclubul „Perseus” al Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, Județul Vaslui, va organiza tabăra de astronomie „Să cunoaştem cerul!”, ediţia a V-a, în perioada 9 – 14 august 2018. Această activitate se va desfăşura în apropierea Rezervaţiei Naturale Bădeana, Comuna Tutova, la circa 15 km sud de Bârlad.

Tabăra de astronomie este destinată în special celor pasionaţi de astronomie şi membrilor  Astroclubului „Perseus” Bârlad. La această activitate se pot alătura şi alţi astronomi amatori de la alte cluburi şi asociaţii astronomice din ţară.

Toţi cei care doresc să participe în tabăra de astronomie trebuie să vină pregătiţi corespunzător acestui gen de activitate: cort, izopren, haine groase, apă şi alimente neperisabile pentru cel puţin 2 zile. Publicul obişnuit poate participa împreună cu membrii clubului de astronomie la observaţii astronomice, iar accesul va fi liber. Persoanele interesate şi care dispun de mijloc de transport sunt invitate după ora 21.00, în perioada 9 13 august 2018, să privească cerul prin instrumentele aflate în dotarea Observatorului Astronomic. Accesul în locul taberei de astronomie se va face pe ruta Bârlad – Tutova – Pogoneşti. Pentru detalii vă rugăm să consultaţi harta. În cazul în care vremea va fi nefavorabilă este posibil să amânăm cu câteva zile plecarea sau chiar să anulăm această activitate!”, a menționat Dumitru Ciprian Vîntdevară, muzeograf al Planetariului și Observatorului Astronomic al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad și coordonatorul Astroclubului „Perseus” Bârlad, Județul Vaslui.

Autor: Mădălina Lazăr
Foto: Muzeul „Vasile Pârvan” Bârlad
spot_img

Articole asemănătoare

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.