Fermierii care au terenuri agricole după traseul Tiraspol-Camenca pot să le prelucreze

Date:

Share post:

Locuitorii satelor din raionul Dubăsari care au terenuri agricole după traseul Tiraspol-Camenca pot să le prelucreze începând de miercuri. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Pavel Filip în ședința Guvernului. Premierul a mulțumit colegilor care au purtat negocieri cu administrația de la Tiraspol și au reușit restabilirea accesului la aceste loturi pentru o perioadă de 20 de ani.

În acest an Guvernul a alocat 16 milioane de lei compensații pentru a acoperi  pierderile suportate de deținătorii de terenuri, deoarece aceștia nu puteau să le prelucreze. Anterior, Executivul a mai oferit 45 milioane de lei sub formă de compensații.

Pentru Guvern este bine că am obținut lucruri concrete pentru cetățenii noștri, dar și pentru că sumele care le alocam pentru plata compensațiilor, acum vor putea fi utilizate în alte scopuri”, a spus premierul.

În prezent,peste 5.550 de persoane dețin terenuri agricole amplasate după traseul Tiraspol-Camenca. Suprafața totală a acestor terenuri este de 6.500 hectare.

Autor: Sofia Filip
Foto: Guvernul Republicii Moldova
spot_img

Articole asemănătoare

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Fotografii fascinante

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Muzeul Fotbalului vă invită să petreceți sărbătorile într-un mod unic.

Care sunt cele mai relevante aspecte privind starea actuală a învățământului superior românesc. Foto

Care sunt cele mai relevante aspecte privind starea actuală a învățământului superior românesc. Despre aceasta vorbim pe larg în cele ce urmează.

Nou în Palas Campus. Noutatea o vedem în imaginile fascinante, azi, la Infoanunț

Nou în Palas Campus Iași. Noutatea o vedem în imaginile fascinante, azi, la Infoanunț. Pentru a afla în ce constă această noutate, citim articolul care urmează. 

Primele impresii despre o vizită de lucru în Regatul Belgiei. Cine, când …

Primele impresii despre o vizită de lucru în Regatul Belgiei. Cine, când ... Aceasta este tema pe care o dezvoltăm în cele ce urmează, azi, la Infoanunț.