Ambulanța din România împlinește 112 ani de existență

Date:

Share post:

În aceste zile, Serviciul Ambulanță din România împlinește frumoasa vârstă de 112 ani. ”La mulți ani” medicilor și personalului auxiliar, șoferilor și tuturor celor implicați în această activitate deosebit de necesară pentru viața noastră.  

Serviciul de Ambulanță București – Ilfov (SABIF) a anunțat că, în perioada 23-27 iulie 2018, între orele 10-17, organizează “Săptămâna Porților Deschise”, la sediul din str. Mihai Eminescu, Nr. 226, Sector 2.

Persoanele interesate vor putea vizita sediul central al SABIF, unde vor primi informații despre istoria Serviciului de Ambulanta si despre tehnicile de resuscitare care salvează vieți. De asemenea, în cadrul acestui eveniment, respectând regulamentul, exista șansa pentru doritori de a asista la rezolvarea  unor cazuri împreună cu un echipaj de pe Ambulantă, trăind astfel o experiență inedită alături de medici și de asistenții medicali, se arată într-un comunicat media.

Amintim că «Societatea de Salvare din Bucureşti» a luat ființă la 28  iulie 1906 şi, odată cu ea, și prima staţie de Salvare din România,  creată din iniţiativa  profesorului Nicolae Minovici, sub deviza «Totdeauna şi tuturor, gata pentru ajutor».

                                                                                     Ligia Beatrice Vasilescu

Foto: facebook.com

 

 

spot_img

Articole asemănătoare

Restricții de trafic duminică 21 aprilie pe traseul Semimaraton Iași 2024 „Aleargă cu inima!” la cel mai mare eveniment de mișcare în aer liber

Restricții de trafic duminică 21 aprilie pe traseul Semimaraton Iași 2024. „Aleargă cu inima!” la cel mai mare eveniment de mișcare în aer liber.

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Foto

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Imaginile vorbesc de la sine și le vedem în articolul de azi.

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? Câteva idei … Foto

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? La această întrebare vom răspunde cu câteva sugestii de cadouri potrivite pentru fiecare dintre noi, mari și mici.

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când?

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când? La aceste trei întrebări răspundem în cele ce urmează.