Militarii care activează prin contract vor beneficia de indemnizații pentru chiria locuințelor

Date:

Share post:

Peste o mie de angajați ai Ministerului Apărării, care activează prin contract, vor primi indemnizații lunare pentru închirierea spațiului locativ. Cabinetul de miniștri de la Chișinău a aprobat un regulament în acest sens.

Proiectul prevede stabilirea unei indemnizații lunare pentru militarii prin contract, care nu sunt asigurați cu spațiu locativ de serviciu și care sunt incluși în lista de evidență a solicitanților pentru aceste locuințe.

Pentru a beneficia de compensația financiară, militarii vor trebui să dețină contracte pentru chirie și să prezinte dovada că nu au nicio locuință. Potrivit proiectului, mărimea compensaţiei nu va depăşi salariul de funcţie.

În prezent, la Ministerul Apărării sunt înregistrați 1389 de solicitanți ai compensațiilor pentru chirie, dintre care 961 activează în municipiul Chișinău și alți 352 – în municipiul Bălți.

În ședința precedentă Guvernul a aprobat facilități similare pentru angajații cu statut special din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Autor:Sofia Filip
Foto:Guvernul Republicii Moldova

 

spot_img

Articole asemănătoare

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la … Galerie foto

Cei mai buni dermatologi s-au adunat la ... Pentru a afla unde și mai multe amănunte despre acest minunat eveniment, citim informațiile în cele ce urmează.

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Fotografii fascinante

Iepurașul de Paște vine cu surprize la Muzeul Fotbalului. Muzeul Fotbalului vă invită să petreceți sărbătorile într-un mod unic.

Care sunt cele mai relevante aspecte privind starea actuală a învățământului superior românesc. Foto

Care sunt cele mai relevante aspecte privind starea actuală a învățământului superior românesc. Despre aceasta vorbim pe larg în cele ce urmează.

Nou în Palas Campus. Noutatea o vedem în imaginile fascinante, azi, la Infoanunț

Nou în Palas Campus Iași. Noutatea o vedem în imaginile fascinante, azi, la Infoanunț. Pentru a afla în ce constă această noutate, citim articolul care urmează.