Festivalul de muzică clasică în aer liber, a treia ediție, la Orheiul Vechi

Date:

Share post:

La 13 iunie  2018, la sediul  Ministerului  Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova s-a desfășurat conferința de presă dedicată festivalului de muzică clasică în aer liber DescOPERĂ, cea de-a treia ediție. Festivalul se va desfășura în perioada 15-17 iunie a.c., în rezervația cultural-naturală ,,Orheiul Vechi, satul Butuceni.

Protagoniștii festivalului sunt : Ion Grosu, directorul Teatrului Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu”, Svetlana Bivol, directorul Filarmonicii Naționale ”Serghei Lunchevici”, Anatol Botnaru, proprietarul pensiunii ce va găzdui evenimentul și Friedrich Pfeiffer, dirijorul austriac al festivalului.

Festivalul DescOPERĂ are două obiective principale:

  • Promovarea muzicii clasice, a școlii de muzică clasică și canto academic de care dispune Republica Moldova, reprezentată de Teatrul Național de Operă și Balet ,,Maria Bieșu,, și Filarmonica Națională ,,Serghei Lunchevici’’;
  • Promovarea obiectivelor turistice a Republicii Moldova și a valorilor culturale.

Evenimentul este organizat de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării,în colaborare cu Teatrul Național de Operă și Balet ,,Maria Bieșu’’ și Filarmonica Națională ,,Serghei Lunchevici’’, ce au pregătit un program interesant, dar și ” gustos”, pentru toți spectatorii, în toate agropensiunile din zona Tribujeni (Orhei), în perioada 16-17 iunie a.c.

În acest an, toate spectacolele vor avea loc în locații diferite, fiind prezente la eveniment inclusiv orchestre și soliștii autohtoni de peste Prut, sub conducerea cunoscutului dirijor austriac Friedrich Pfeiffer.

Biletele pot fi procurate la casele Teatrului Național de Operă și Balet,,Maria Bieșu’’ și Filarmonica Națională ,,Serghei Lunchevici’’ pe iTicket.md, precum și Info-Point-ul din Butuceni. Costul biletelor este de la 200-300 lei, iar pentru studenți și pensionari, prețul este mai mic, respectiv 150 lei.

Evenimentul se desfășoară în cadrul campaniei de promovare a Moldovei ca destinație turistică ,,Fii Oaspetele Nostru” și este organizat sub egida brandului turistic de țară Pomul Vieții și a brandului național Vinul Moldovei, inclusiv cu scopul bine determinat de a promova valorile culturale și calitatea vieții. Partenerii evenimentului sunt Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională (USAID), Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare în Republica Moldova.

Stelly Rusnac

spot_img

Articole asemănătoare

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024

Cine reamintește despre obligația modificării orei ECC conform orei de vară până la 20 aprilie 2024. Acesta este subiectul pe care îl redăm în cele ce urmează.

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară

Exclusiv: Ce înseamnă și cum ne trăim viața în noua paradigmă temporară. Acesta este subiectul motivațional pentru acest weekend.

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile

Atenție: O linie a căilor ferate din România este închisă 3 zile. Despre ce este vorba mai exact în articolul care urmează azi, la Infoanunț.

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.