„ClassFest” aduce în scenă școli de teatru din 13 țări

Date:

Share post:

La ediția din acest an a Festivalului Internațional al Școlilor de Teatru „ClassFest”, a VIII-a, participă 16 școli de teatru din 13 țări. Evenimentul începe luni, 30 aprilie, și ține până pe 5 mai 2018. Spectacolele vor fi jucate pe scenele mai multor teatre din Chișinău, transmite IPN.

Directorul festivalului, Svetlana Târţău, a declarat la o conferință de presă că evenimentul vine să dezvolte dialogul intercultural și schimbul de experiență între școlile de teatru, să încurajeze tinerii actori, oferindu-le posibilitatea de a-și prezenta cele mai bune producții. Accesul la spectacolele din programul festivalului va fi liber.

Secretarul de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, Andrei Chistol, a declarat că festivalul „ClassFest” este o platformă de schimb cultural și cel mai bun proiect de mobilitate pe dimensiunea teatrală de tineret. Agenda evenimentului cuprinde și master class-uri pentru tinerii actori, realizate de actori și regizori consacrați din mai multe state.

Rectorul Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, Victoria Melnic, a menționat că este un festival așteptat. O demonstrează și faptul că a ajuns la cea de-a VIII-a ediție. Este un eveniment care aduce un nou suflu lumii teatrale, prezintă cultura teatrelor atât din est, cât și din vest.

La festival participă școli de teatru din Armenia, Austria, Azerbaidjan, Belarus, Germania, Italia, Franța, Polonia, Kazahstan, Rusia, România, Ucraina și Republica Moldova. Spectacolele care vor fi prezentate reprezintă dramaturgii ale scriitorilor Eugene Ionesco, William Shakespeare, Samuel Beckett, Brandon Thomas, Vasili Sigarev, Maxim Gorki, care abordează politica, relațiile conjugale, crizele familiale, violența, războiul, teroarea, iubirea etc.

Autor:Ion Panfil
spot_img

Articole asemănătoare

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.