A fost simplificată procedura de obținere a vizei în Republica Moldova

Date:

Share post:

Procedura de obținere a vizei în Republica Moldova de către străini a fost simplificată. Guvernul de la Chisinău a aprobat o hotărâre în acest sens, sporind astfel atractivitatea investițională a țării noastre și contribuind la îmbunătățirea mediului de afaceri.

În particular, a fost revăzută lista statelor ai căror cetățeni necesită invitații pentru perfectarea vizei de intrare în Republica Moldova. Numărul acestora a fost redus la 38, față de 85 de state în lista anterioară.

Potrivit documentului, acum turiștii și investitorii care vor să vină în Moldova vor economisi timp și bani la perfectarea vizei pentru țara noastră.

Dacă ne dorim să promovăm atractivitatea investițională și turistică a Republicii Moldova, trebuie să deschidem țara noastră pentru cei care vor să ne viziteze”, a declarat prim-ministrul Pavel Filip, menționând că această decizie reprezintă o primă etapă, iar procesul de debirocratizare va continua. Hotărârea respectivă contribuie, totodată, la perfecţionarea mecanismului de gestionare a fluxurilor de migraţie pe teritoriul Republicii Moldova.

Autor:Sofia Filip
Foto:Guvernul Republicii Moldova/Pixabay.com

 

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.

Invitație: Simpozion – 183 de ani de la nașterea lui Iosif Vulcan

Invitație la Simpozionul: 183 de ani de la nașterea lui Iosif Vulcan, prin intermediul Infoanunț. Unde? Când?