Strategia de dezvoltare a pieței financiare nebancare a fost aprobată

Date:

Share post:

Stategia de dezvoltare a pieței financiare nebancare, pentru intervalul 2018-2022, a fost aprobată de Guvernul de la Chisinău și prevede că împrumuturile acordate de organizațiile de microfinanţare vor atinge în cinci ani cifra de 7,6 mlrd lei, scrie IPN.

Proiectul prevede ajustarea cadrului de reglementare a activității pieței de creditare nebancară la standardele europene. Urmează să fie îmbunătățită supravegherea organizațiilor de microfinanțare, în baza prevenirii și gestionării riscurilor. O atenție deosebită va fi acordată gradului de informare a populației despre oportunitățile obținerii creditării de la entitățile pieței financiare nebancare.

Proiectul mai prevede implementarea de către Comisia Națională a Pieței Financiare a supravegherii prudențiale pe piaţa financiară nebancară, instruirea profesională a participanților la această piață, factori care urmează să consolideze autoritatea entităților pieței financiare nebancare.

Gradul de penetrare a pieței financiare nebancare în PIB a înregistrat în anul 2016 o cotă modestă de 5,09 la sută. Totuși, în ultimii cinci ani volumul creditării de către asociațiile de economie și împrumut și alte organizații de microfinanțare s-a dublat, depășind 10 la sută din totalul pieței de creditare.

Foto:Pixabay.com
spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.

Invitație: Simpozion – 183 de ani de la nașterea lui Iosif Vulcan

Invitație la Simpozionul: 183 de ani de la nașterea lui Iosif Vulcan, prin intermediul Infoanunț. Unde? Când?