Cei mai buni operatori turistici, premiați la Gala Turismului 2018

Date:

Share post:

Dincolo de Prut, o țară mică își așteaptă oaspeții ca o bună gazdă, oferindu-le tot ce este mai bun. Republica Moldova este recunoscută prin ospitalitate, bunătatea inimii, precum și prin podgoriile și bucatele ei minunate.

Cei mai buni promotori ai turismului în Republica Moldova pe parcursul anului 2017, au fost premiați în cadrul Galei Turismului. Ceremonia festivă a avut loc la un hotel din capitală, vineri, 23 martie a.c. Cei peste 400 de pretendenți la titlul de „Cel mai bun” în turismul din Moldova, au fost nominalizați în 20 de categorii, transmite IPN.

Astfel, Cea mai recomandată destinație turiștilor străini rămâne și în acest an a fi Orheiul Vechi, iar Ziua Națională a Vinului a rămas, ca și anul trecut, evenimentul care generează cel mai mare flux de turiști străini. Ansamblul „JOC” a ocupat prima poziție la categoria Ambasador al turismului din Republica Moldova, iar Vasile Gonciari a fost numit meșterul popular care promovează cel mai bine Republica Moldova.

Titlul pentru Cea mai bună agenție de turism receptor din țară i-a revenit agenției  ”Solei Turism”, iar titlul de Cea mai bună agenție de turism emițător și-a păstrat-o al doilea an consecutiv, ”Voiaj International”. Oamenii turismului receptor și al celui emițător au fost numiți Veronica Raețchi-Tomescu și respectiv Afanasie Eșanu. Tototdată, Elena Scobioală a fost desemnată cel mai bun ghid de turism recomandat turiștilor străini.

Cele mai îndrăgite bucate de către turiștii care vin în Moldova sunt plăcintele, iar cel mai recomandat vin pentru ei, este Negru de Purcari. Cele mai recomandate restaurante pentru vizitatori sunt „La Plăcinte”, iar „Asconi” este prima vinărie din Republica Moldova recomandată turiștilor străini.

Agro Pensiunea Butuceni a fost aleasă drept cea mai bună unitate de cazare turistică din Moldova, fiind amplasată în afara Chișinăului. În capitală însă, poziția a fost ocupată de Radisson Blu Leogrand Hotel. Pentru a ajunge la destinație, adică în Moldova, turiștii străini vin cu Turkish Airlines sau cu cei mai buni operatori de curse auto desemnați, Eurolines.

În 2017, cel mai bun proiect de dezvoltate a turismului din Republica Moldova a fost „Fii Oaspetele Nostru”, iar Pomul Vieții a devenit brandul care promovează cel mai bine turismul din Republica Moldova. Tot aici, moldova.travel a devenit Cea mai bună sursă media ce promovează turismul.

Câștigătorii au fost aleși prin vot online al internauților, dar și de un juriu specializat.
Potrivit organizatorilor, evenimentul vine să aducă la cunoștința cetățenilor cel puțin zece atracții turistice ale Moldovei, pe care să le recomande străinilor care vor vizita țara, iar pe termen  lung, evenimentul urmează să se transforme într-o platformă care să promoveze inițiativele și reformele sustenabile din industria turismului din Republica Moldova.

Pentru a vă convinge, nu trebuie decât să faceți un pas și să treceți Prutul, pentru o vacanță, desigur, de neuitat. Oricine vine o dată în sateele moldovenești, cu siguranță că revine. Pentru că o dată este ca niciodată!

Autor:Ion Panfil

Foto:Primăria Chișinău

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în celel ce urmează.

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii

Eveniment: Vernisaj expoziția Spirala Naturii. Unde? Când și despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO

Invitație fascinantă: XXL TARANTULA EXPO. Mai multe informații despre acest minunat eveniment expozițional, în cele ce urmează.

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa?

Nou: Sesiunea de achiziții de artă contemporană 2024. Unde? Cine poate participa? La aceaste întrebări, răspundem în cele ce urmează.