BNM va preda educația financiară în școlile și liceele din R. Moldova

Date:

Share post:

În cadrul Săptămânii Internaționale a Educației Financiare, Banca Națională a Republicii Moldova ( BNM) organizează evenimente de educație financiară pentru elevi, până pe 23 martie a.c., transmite IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, copiii vor fi ghidați de experți BNM, dar și de elevii voluntari ai liceului Academiei de Științe, care vor face prezentări la diverse teme din domeniul financiar-bancar.

În urma unui anunț de selectare a grupurilor de vizitatori, în jur de 900 de elevi ai claselor a I–X-a vor merge în această perioadă banca centrală. Majoritatea învață în municipiul Chișinău.

Elevii din clasa a X-a vor învăța cum să elaboreze un plan de afaceri. Totodată, vizitatorii vor afla istoria monedei naționale și elementele de siguranță ale bancnotelor moldovenești.Fiecare vizită la școli și licee, în R. Moldova, va dura o oră.

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu
Foto:Banca Națională a Republicii Moldova
spot_img

Articole asemănătoare

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.