A fost creat Registrului naţional al emisiilor şi transferului de poluanţi

Date:

Share post:

Guvernul de la Chișinău a aprobat în cadrul ședinței de luni crearea Registrului naţional al emisiilor şi transferului de poluanţi. Scopul acestuia este facilitarea accesului cetățenilor la informaţiile de mediu deţinute de autorităţile publice.

Proiectul prevede crearea unei pagini web care va conține date cu privire la poluanţii emişi din aer, apă și sol, care pot avea un efect potenţial dăunător asupra mediului şi sănătăţii populaţiei. Totodată, vor fi elaborate rapoarte anuale privind emisiile şi transferurile de poluanţi. Astfel, în condițiile accesibilității mai largi la informațiile privind poluarea mediului, cetățenii sunt îndemnați să participe mai activ în procesele decizionale pe acest segment.

Costurile necesare pentru crearea Registrului vor fi suportate de Proiectul global pentru implementarea Registrului emisiilor și a transferului de poluanți.

Autor:Sofia Filip
Foto:Pixabay.com
spot_img

Articole asemănătoare

Cum ar fi să trăim o stare de bine permanentă ? O soluție …

Cum ar fi să trăim o stare de bine permanentă ? O soluție ... Sunteți invitați sâmbăta 27 APRILIE...

Una dintre cele mai importante competiții de bridge din Europa are loc la … Foto

Una dintre cele mai importante competitii de bridge din Europa are loc la .... Pentru a afla unde citim în continuare informațiile de azi, la Infoanunț. 

Noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul …

Noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul ... Pentru a afla mai multe amănunte în acest sens, citim articolul care urmează.

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în textul pe care îl redăm în continuare la Infoanunț.