20.000 de volume pentru Biblioteca Municipală “B.P. Haşdeu” din Chişinău

Date:

Share post:

Biblioteca Metropolitană din Bucureşti va dona 20.000 de volume Bibliotecii Municipale “B.P. Haşdeu” din Chişinău. Anunțul a fost făcut de primarul general Gabriela Firea, aflată în vizită în Capitala Republicii Moldova.

“Vizitez, alături de doamna primar Silvia Radu, Biblioteca Municipală ‘B.P. Haşdeu’, filiala ‘Onisifor Ghibu’, din Chişinău, ocazie cu care fac o donaţie de carte de 20.000 de volume, din partea Bibliotecii Metropolitane din Bucureşti. Primele 600 de cărţi au ajuns astăzi la Chişinău”, a scris edilul general, pe Facebook.

Firea a subliniat, cu această ocazie, şi importanţa unei biblioteci digitale pentru fondul de carte de la Chişinău. “Apreciez tot ce s-a făcut până acum de către Municipiul Bucureşti, prin Biblioteca Metropolitană, pentru biblioteca dumneavoastră şi cred că acum, cu toată iubirea şi toate sentimentele încărcate la maximum, trebuie să acţionăm şi activ, pragmatic şi să ajutăm ca şi această bibliotecă să înceapă – aşa cum a demarat deja Biblioteca Metropolitană – acţiunea de digitalizare, pentru că este un fond de carte extrem de preţios, de valoros, aş îndrăzni să spun, de patrimoniu, şi atunci cred că trebuie să îl prezervăm pentru urmaşii noştri. M-aş bucura foarte mult ca doamna director de la Biblioteca Metropolitană, în perioada următoare, printr-o cooperare directă cu conducerea Bibliotecii Municipale de la Chişinău să înceapă un suport tehnic pentru digitalizarea bibliotecii”, a precizat Gabriela Firea, conform unei înregistrări video postate pe contul său de Facebook.

Autor:Sofia Filip
Foto:Biblioteca Municipală “B.P. Haşdeu” din Chişinău Facebook

 

spot_img

Articole asemănătoare

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.