Antibiotice își deschide reprezentanță în R. Moldova

Date:

Share post:

Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor (AGEA) Antibiotice a decis extinderea companiei peste graniță. Astfel firma va înfiinţa reprezentanţe în Republica Moldova şi Ucraina. Hotărârea apare într-un document publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

În 2017, Antibiotice a înregistrat un profit net de peste 33,5 milioane lei, în creştere cu 1,1% comparativ cu 2016. “Antibiotice înregistrează o creştere a vânzărilor din farmacii şi spitale de 5,3% comparativ cu anul 2016. Segmentul farmacii Retail este în creştere cu 5,7% comparativ cu anul 2016, de la 223,6 milioane lei la 236,3 milioane lei, în timp ce segmentul Spitale înregistrează o creştere de 4%, de la 76,5 milioane lei în 2016, la 79,5 milioane lei în 2017”,se arată în documentul postat pe site-ul BVB.

Singura companie românească, al cărui acționar majoritar este statul, prin Ministerul Sănătății, nu este la prima decizie strategică de ieșire în afara granițelor. În urmă cu puțin timp, compania și-a deschis un punct de lucru în Vietnam.

Mihai Stoian, director Afaceri Internaţionale în cadrul Antibiotice, a declarat, pentru Știrile ProTv, că la Hanoi, unde este noul punct de lucru, recrutările sunt în toi. Delegaţia română a avut sprijinul localnicilor, dar şi al ambasadorului României la Vietnam.

”În Vietnam deja am deschis o reprezentanță, îi instruim. Este un sistem diferit faţă de Europa. Sunt nişte oameni foarte muncitori şi bine instruiţi, chiar dacă e o zonă exotică. Suntem în zona Asiei de S-E cu proiecte în Filipine, Taiwan”, a explicat Mihai Stoian. Decizia de extindere în Asia se bazează pe faptul că medicamentele românești sunt căutate acolo, piața de pe continentul asiatic fiind extrem de ofertantă pentru compania românească.

Sursa: www.ordineazilei.ro
Foto:Antibiotice Facebook
spot_img

Articole asemănătoare

Cum ar fi să trăim o stare de bine permanentă ? O soluție …

Cum ar fi să trăim o stare de bine permanentă ? O soluție ... Sunteți invitați sâmbăta 27 APRILIE...

Una dintre cele mai importante competiții de bridge din Europa are loc la … Foto

Una dintre cele mai importante competitii de bridge din Europa are loc la .... Pentru a afla unde citim în continuare informațiile de azi, la Infoanunț. 

Noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul …

Noul tren Metropolis produs de Alstom Transport SA a sosit la Depoul ... Pentru a afla mai multe amănunte în acest sens, citim articolul care urmează.

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor

Exclusiv: Câteva dintre cele mai singure investiții pentru viitor. Care sunt acestea, în textul pe care îl redăm în continuare la Infoanunț.