Fără oră de vară

Date:

Share post:

În tarile Uniunii Europene anul nu va mai fi împărțit în ora de iarnă și ora de vară. Trecerea la ora de vară la nivelul statelor europene a fost eliminată printr-o decizie a Parlamentului European. Guvernul Republicii Moldova va decide cum va proceda după ce Consiliul Europei va aproba modificările operate de către Parlamentul European, a comunicat șefa serviciului de presă al Ministerul Economiei și Infrastructurii, solicitată de IPN.
Povestea a început la sfârșitul anului trecut, scrie adevărul.ro, când Lituania a cerut UE să renunțe la ora de vară. Motivul? Schimbarea de două ori pe an a ceasurilor i-ar pune în dificultate pe oameni, iar majoritatea consideră enervant acest lucru. Rezoluția a fost votată de majoritatea deputaților, urmând ca România și restul statelor membre să o adopte, după ce își vor da acordul.
Moldova a decis trecerea la ora de vară în 1979, în conformitate cu propunerea Comisiei Economice Europene a ONU.                                                          (Ion Panfil)

spot_img

Articole asemănătoare

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.

Invitație: Simpozion – 183 de ani de la nașterea lui Iosif Vulcan

Invitație la Simpozionul: 183 de ani de la nașterea lui Iosif Vulcan, prin intermediul Infoanunț. Unde? Când?