Numărul transplanturilor de ficat, la Chișinău, a ajuns la 40

Date:

Share post:

În Republica Moldova a fost efectuat cel de-al 40-lea transplant de ficat. La operația, care s-a desfășurat la Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”, au asistat și chirurgii din România. Intervenția chirurgicală a decurs cu succes, iar pacientul se simte bine, transmite IPN.
Potrivit șefului Secției chirurgie hepatobiliopancreatică, profesorul Adrian Hotineanu, transplantul hepatic a fost de la donator viu, acesta fiind un bărbat de 38 de ani. Beneficiar a devenit fratele său de 35 de ani, diagnosticat cu ciroză hepatică virală B și D, fază terminală.
„Pacientul a avut o variantă anatomică rar întâlnită: trifurcația venei portă, care a necesitat reconstrucția vasculară complexă. A fost primul caz în țara noastră asistat de echipa din România formată din conferențiarul Vladislav Brașoveanu și conferențiarul Dragoș Zamfirescu – șeful Asociației chirurgiei plastice și reconstructive din România”, a declarat Adrian Hotineanu, citat într-un comunicat de presă al instituției medicale.
Anul trecut, specialiștii Secției chirurgie hepatobiliopancreatică a instituției sus menționate au efectuat și primele trei intervenții în chirurgia hepatică pediatrică oncologică.                                                                                   (Ligia Beatrice Vasilescu)

spot_img

Articole asemănătoare

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.