Încă trei ani de colaborare pentru securitatea frontierei moldo-ucrainene

Date:

Share post:

La Chișinău a avut loc cea de-a 29-a Reuniune a Consiliului Consultativ al Misiunii UE de Asistenţă la Frontieră în Republica Moldova şi Ucraina (EUBAM). În cadrul reuniunii au fost prezentate şi aprobat Raportul de activitate al Misiunii pentru perioada mai-noiembrie 2017. Consiliul a salutat prelungirea mandatului EUBAM cu încă trei ani, până la 30 noiembrie 2020, transmite IPN cu referire la comunicatul difuzat de misiunea EUBAM.

Președintele Consiliului Consultativ, Ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova, Peter Michalko a declarat că  „EUBAM se va concentra în continuare asupra acordării asistenței tehnice în procesul de reglementare a conflictului transnistrean. În plus, va continua accentul pe combaterea criminalității transfrontaliere, precum și acordarea asistenței autorităților competente din Moldova şi Ucraina, pentru implementarea completă a sistemelor legate de managementul integrat al frontierelor. Aceasta va facilita în continuare călătoriile de afaceri şi din sectorul privat între cele două țări.”, a menționat diplomatul.

În context, reprezentantul Delegației Uniunii Europene în Ucraina, Stephan Dahlgren, a adăugat că „Uniunea Europeană sprijină lucrările de îmbunătățire a punctelor de trecere a frontierei moldo-ucrainene în valoare totală de 10 milioane de euro pentru următorii doi ani. Asistența din partea EUBAM va contribui la asigurarea implementării gestionării comune a frontierei la punctele de trecere a frontierei din Kuciurgan, Reni și Palanca”.

La rândul său, Slawomir Pichor, noul Şef al Misiunii EUBAM, și-a exprimat „recunoştinţa față de predecesorii care au activat excelent, fapt ce îmi permite să mă bazez pe realizările lor. Priorităţile mele vor ținti o schimbare calitativă în procesul de gestionare a frontierelor şi oferirea suportului tehnic în procesul de reglementare transnistrean”.

Tatiana Molcean, secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova, a menționat: „Printre cele mai mari realizări ale anului 2017, dorim să subliniem organizarea controlului comun la punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene „Kuciurgan-Pervomaisc” şi „Palanca-Maiaki-Udobnoe”. Mai mult, observăm loc pentru îmbunătăţirea şi extinderea mecanismelor de control comun la frontieră. Suntem recunoscători Misiunii EUBAM pentru expertiza oferită pe parcursul dezvoltării mai multor proiecte-pilot. Cunoaşterea situației şi rolul său de liant între Republica Moldova şi Ucraina trebuie menţinută”.                    (Ion Panfil)

 

spot_img

Articole asemănătoare

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.