A fost lansat controlul comun moldo-ucrainean în punctul de trecere „Palanca”

Date:

Share post:

Din 19 decembrie a.c. , în punctul de trecere a frontierei „Palanca” este lansat controlul comun moldo-ucrainean. În fază incipientă, reieșind din constrângerile de infrastructură legate de extinderea și modernizarea acestui punct de trecere, controlul comun va fi efectuat în punctul de trecere instituit temporar, transmite IPN.

Potrivit autorităților, instituirea controlului comun în acest punct de trecere va contribui la fluidizarea traficului transfrontalier, dar și va asigura o transparență mai mare în procesul de efectuate a controalelor de rigoare prin implementarea ghișeului unic și a opririi unice. Proiectul este finanțat de către Uniunea Europeană, co-finanțat de Guvern și realizat de către Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare în Moldova.

Prezent la ceremonia de inaugurare, șeful Serviciului Vamal, Vitalie Vrabie, a declarat că Republica Moldova devine mai aproape de valorile și standardele europene prin implementarea celor mai bune practici europene în domeniul managementului integrat la frontieră. Controlul comun reprezintă o dovadă a bunelor relații de colaborare între autoritățile vamale și de frontieră din Republica Moldova și Ucraina.

Șeful Poliției de Frontieră, Fredolin Lecari, a menționat că  lucrările de reconstrucție încă nu s-au încheiat, însă ca urmare a proiectului de modernizare, acest punct de trecere comun va deveni cel mai frumos din sud-estul Europei. „Procedurile controlului vamal și de frontieră presupune un anumit disconfort, iar sarcina noastră este să diminuăm acest disconfort. Și acesta este un exemplu de conlucrare între organele vamale și de frontieră a două țări”, a notat Fredolin Lecari.

Prezent la eveniment, șeful Misiunii Uniunii Europene de Asistență la Frontiera dintre Republica Moldova și Ucraina (EUBAM), Slawomir Pichor, a declarat că astăzi are loc o schimbare calitativă în gestionarea frontierei, fiind un exemplu de conlucrare excelentă.                                                                                                         Ion Panfil
sursa foto:realitatea.md

 

spot_img

Articole asemănătoare

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.