Chișinăul începe săptămâna cu inaugurarea bradului de Crăciun

Date:

Share post:

Bradul cu peripeții de la Chișinău, astăzi va fi inaugurat oficial. Spunem cu peripeții deoarece în ziua de 2 decembrie 2017, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) a fost instalat bradul de 29 de metri, adus din Ucraina, care a ajuns la Chișinău cu întârziere și cu multe crengi rupte. Muncitorii de la Spații Verzi au încercat să-l ”reanimeze”, dar Silvia Radu, primarul interimar, a cerut să fie dat jos și s-a angajat să cumpere personal alt brad. În aceeași zi, în Piața a fost instalat un brad de 17 metri, care a fost tăiat din curtea unei grădinițe din sectorul Botanica. Acesta a costat 10 mii mdl, iar înțelegerile au fost ca banii să fie donați în scopuri caritabile.
Autoritățile municipale invită locuitorii și oaspeții Capitalei R. Moldova la inaugurarea Pomului de Crăciun și aprinderea luminilor de sărbătoare, în PMAN, la 4 decembrie a.c., la ora 18.00, transmite IPN.

Primăria municipiului Chișinău informează că este organizat şi un spectacol, cu participarea vedetelor din Republica Moldova, printre care: Radu Dolgan, Serj Kuzenkoff, Igor Rusu, Lenuţa Gheorghiţă, Maria Iliuţ, Fraţii Corduneanu şi formaţia „Megapolis”. Manifestarea cultural-artistică va începe la ora 17.30, iar inaugurarea Pomului de Crăciun şi aprinderea luminilor de sărbătoare va avea loc la ora 18.00.

Primarul general interimar Silvia Radu a spus luni, 4 decembrie, la ședința operativă de la Primărie, că la anul, dacă va mai rămâne în această poziție de interimat la Primărie, va iniția consultarea chișinăuienilor ce fel de brad își doresc: artificial sau natural.

Silvia Radu a mai spus că personal a optat pentru un brad artificial, dar din cauza prețurilor mari şi a timpului insuficient pentru organizarea procedurilor de achiziție, s-a mers, în continuare, pe ideea bradului natural. Primarul general interimar speră că pe viitor în PMAN va fi instalat un brad artificial pentru a evita problemele de genul celor de anul acesta.

Menționăm că pomul de Crăciun din PMAN se planifica să fie împodobit până pe 30 noiembrie a.c. iar inaugurarea ar urma să aibă loc la 1 decembrie.

 

Autor: Ligia Beatrice Vasilescu

spot_img

Articole asemănătoare

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.

Invitație: Simpozion – 183 de ani de la nașterea lui Iosif Vulcan

Invitație la Simpozionul: 183 de ani de la nașterea lui Iosif Vulcan, prin intermediul Infoanunț. Unde? Când?

Contribuabilii care doresc să-și verifice existența obligației de achitare a impozitului pe venit o pot face în câțiva pași

Contribuabilii care doresc să-și verifice existența obligației de achitare a impozitului pe venit o pot face în câțiva pași.