”Migrația prin ochii copiilor”

Date:

Share post:

Anunț

Concurs naţional de desene pentru copii ”Migrația prin ochii copiilor”

Ediția a -II-a

Copiii cu vârste cuprinse între 7 şi 19 ani sunt invitaţi să participe la cea de-a doua ediție a concursului naţional de desene cu tematica ”Migrația  prin ochii copiilor”, care se va desfășura în perioada 27 noiembrie -13 decembrie 2017.

Scopul concursului este de a asigura o comunicare dintre copiii cu părinții plecați peste hotare și autorități, pentru a identifica necesitățile acestora și noile modele de intervenție prin politici publice.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) în parteneriat cu Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) a identificat necesitatea de a releva într-un mod inedit felul în care percep copiii fenomenul migrației, creionate în desenele lor. Astfel, cele mai inovative idei prezentate vor servi la identificarea unor măsuri de diminuare a efectelor negative ale fenomenului migrației.

Desenele vor fi transmise prin intermediul poștei la adresa MD-2009, Chişinău, str. Vasile Alecsandri 2 sau în variantă scanată la adresa electronică anastasia.zaharia@msmps.gov.md până la data de 13 decembrie 2017.

Cele mai ingenioase și originale desene vor fi prezentate la ceremonia de premiere a câștigătorilor, care va avea loc în data de 18 decembrie 2017. Cu susținerea partenerilor vor fi oferite diplome de participare și premii.

Condiții de participare:

 La concurs pot participa elevii din școlile și liceele de pe întreg teritoriul țării, de pe ambele maluri ale Nistrului;

  • Un copil poate prezenta doar o singură lucrare;
  • Lucrarea prezentată la concurs va fi de mărimea A4 sau A3;
  • Participanții la concurs vor elabora lucrările lor, folosind tehnici sau materiale după propria alegere (creion simplu/colorat, acuarele, guașe, colaj, tehnici grafice etc.);
  • Autorii desenelor sunt rugați să menţioneze următoarele informaţii: numele, prenumele, vârsta, clasa, instituţia, localitatea;
  • Lucrările participanților vor fi prezentate în original și nu vor fi întoarse autorilor. Organizatorii vor utiliza aceste desene în materialele lor de vizibilitate și rapoarte.

Evaluarea desenelor:

 Desenele vor fi evaluate de către reprezentanții MSMPS și a partenerilor în baza următoarelor criterii:

  • Redarea tematicii concursului ”Migrația”;
  • Originalitatea și creativitatea lucrărilor;
  • Aspectul estetic al lucrărilor.

 Fiecare copil are dreptul să fie auzit și apreciat! Participă și tu, premiul tău te așteaptă!

Data limită: 13 decembrie 2017

Anunțul a fost remis spre difuzare redacției noastre de către Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale al R. Moldova.

Articolul precedent
Articolul următor
spot_img

Articole asemănătoare

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! O listă inspirată

Cadouri de la iepuraș de Paștele catolic! Paștele este o perioada a reinnoirii si a sperantei si, totodata, momentul ideal pentru a face daruri inspirate, care sa aduca bucurie, sanatate si stare de bine.

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea… Unde? Cine?

Exclusiv: Un anunț gratuit pentru a crește activitatea... Unde? Cine? La aceste întrebări vom răspunde în cele ce urmează. 

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit

Care este termenul limită de prezentare a Declarației cu privire la impozitul pe venit, pentru persoanele fizice din Republica Moldova.

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Hai pe 11 aprilie la evenimentul…

Vrei să afli despre promovare în 2024, vânzări, video content? Mai multe informații despre ineditul eveniment, în continuare, azi, la Infoanunț.