Cea de-a 40-a stagiune

Date:

Share post:

 Deschiderea celei de-a 40-a stagiuni concertistice a Sălii cu Orgă

Joi, 21 septembrie, Sala cu Orgă invită toți iubitorii de frumos la deschiderea celei de-a 40-a stagiuni conertistice. Noul sezon muzical începe cu un concert vocal-simfonic extraordinar, susținut de Orchestra Națională de Cameră, sub bagheta maestrului Cristian Florea și Corul Național de Cameră, condus de Ilona Stepan. Evenimentul este realizat  în parteneriat cu Centrul Cultural German Akzente și Institutul Goethe din România.

Primul concert al stagiunii va fi unul neobișnuit, find marcat de prezența invitatului special al serii, virtuosul contrabasist Wolfgang Güttler din Germania, prim-conrabasist al Filarmonicii din Berlin. De remarcat este faptul că prezența contrabasului, ca instrument solistic, este o raritate nu doar pentru Republica Moldova, ci și pe scena muzicală internațională în general. Asfel, publicul meloman va avea excepționala ocazie să asculte pagini celebre din creația lui AntonioVivaldi și Johann Sebastian Bach, compuse pentru violoncel și vioară, interpretate… la contrabas. Un moment spectaculos îl va constiui și duetul solistic Wolfgang Guttler /Cristian Florea, maestrul  Florea apărând în dublă ipostază  – de solist violoncelist și dirijor.

În program:  Concert în Re major pentru violoncel și orchestră, RV 230 (se interpretează la contrabas) de J.S. Bach; Concert pentru 2 viori și orchestră, BWV 1043 (se interpretează la violoncel și contrabas) de A.Vivaldi și Dixit Dominus pentru soliști, cor și orchestră de A. Vivaldi, în ale cărui  partiții solistice vor evolua soprana Tatiana Costiuc, mezzo-soprana Lilia Istratii, tenorul Victor Novițchi și baritonul Andrei Otean.

Întrucât edificiul Sălii cu Orgă se află în reparație, concertul inaugural va avea loc pe scena Centrului Cultural Odeon, cu începere de la  ora 18:30. Biletele pot fi cumpărate la casa de bilete a Sălii cu Orgă  și on-line: iticket.md. Prețul biletului – 100 lei.

spot_img

Articole asemănătoare

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Foto

Iată ce s-a descoperit la trecerea frontierei. Imaginile vorbesc de la sine și le vedem în articolul de azi.

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? Câteva idei … Foto

Ce aduce Iepurașul de sărbătorile pascale ? La această întrebare vom răspunde cu câteva sugestii de cadouri potrivite pentru fiecare dintre noi, mari și mici.

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când?

Premieră: expoziția „Puterea leului. Istoria banilor în România”. Cine, unde și când? La aceste trei întrebări răspundem în cele ce urmează.

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la …

Drumul spre noua ta casă începe azi la Salonul Imobiliar de la ... Pentru a afla răspunsul la întrebare, citim materialul care urmează, azi, la Infoanunț.